کمانه/ سرویس جامعه: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به مناسبت هفته «یاریگران زندگی» در نمایشگاهی با همین عنوان و پارک یادگیری حضور یافت و نشستی آموزشی با عنوان «مهارت حل تعارض» در این زمینه، برگزار کرد.
مدیرکل آفرینشهای فرهنگی کانون درباره حضور در این نمایشگاه گفت: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان باهدف ارتقای مهارتهای زندگی در نمایشگاه یاریگران زندگی و پارک یادگیری حضور دارد.
فروهر معدنی افزود: این نمایشگاه باهدف آشنایی خانوادهها و کودکان و نوجوانان بهمنظور مبارزه با مواد مخدر و پیشگیری از سایر آسیبهای اجتماعی به همت ستاد مبارزه با مواد مخدر برگزار شده است.
وی توضیح داد: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان امسال نیز بهعنوان عضوی از مجموعه وزارت آموزشوپرورش در غرفه این وزارت و در کنار کسانی که در حوزه کودک و نوجوان فعالیت دارند در نمایشگاه حضور یافته است.
مدیرکل آفرینشهای فرهنگی کانون یادآور شد: برگزاری کارگاههای حال خوش زندگی، ساخت عروسک «نه» و نیز برگزاری نشستهای آگاهیبخش برای والدین از جمله فعالیتهایی است که کانون در این نمایشگاه به مخاطبانش ارائه میدهد.
معدنی ادامه داد: کانون با برنامههای متنوعی همچون طرح خانواده آگاه و تولید محتواهایی چون کتابهای داستان، در راستای کاهش آسیبهای اجتماعی بهویژه اعتیاد در بین کودکان، نوجوانان و خانوادهها فعالیت کرده و برنامهها و محتواهای تولید شده خود را در این حوزه به مخاطبان ارائه میدهد.
دومین نمایشگاه عمومی و پارک یادگیری یاریگران زندگی از ۲۳ تا ۲۹ آبان ۱۴۰۳ در مرکز آفرینشهای فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان واقع در خیابان حجاب تهران در حال برگزاری است.
عدم شناخت نوجوانان از موقعیت تعارض و مقابله با آن
کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به مناسبت هفته یاریگران زندگی نشست آموزشی «مهارت حل تعارض» را برای مربیان و کارشناسان سراسر کشور بهصورت برخط برگزار کرد.
در این نشست که با حضور بهزاد دارابی رواندرمانگر اعتیاد برگزار شد، مربیان با مفهوم تعارض و تفاوت آن با تناقض آشنا شده و همچنین انواع تعارض را نیز آموختند.
دارابی در این نشست یکی از علل گرایش نوجوانان به سمت اعتیاد و حتی اعتیاد به فضای مجازی و بازیهای رایانهای و آنلاین را عدم تواناییهایشان در شناخت موقعیت تعارض و همچنین عدم آگاهی از راههای مقابله و یا حل تعارض برشمرد.
وی با اشاره به اینکه نوجوان با رشد جسمی و ورود به بلوغ و همچنین اجتماعی شدن در موقعیتهای بیشماری قرار میگیرد که انتخابهای دشوار و متعارضی را در مقابل او قرار میدهد، اضافه کرد: نقش مربیان در کمک به نوجوانان از جمله نقشهای کلیدی است و راهکارهایی را که مربی میتواند در این زمانها به نوجوان بیاموزد، بیان کرد.
این رواندرمانگر اعتیاد همچنین تأکید کرد که گاه مربی ناآگاه میتواند با رفتارهایی چون تبعیض بین مخاطبان، برخورد ناعادلانه و... موجب ایجاد تعارض در مخاطب شود.
دارابی ریشه اصلی گرایش نوجوانان به مواد مخدر و یا موقعیتهای تکرارشونده همچون درگیرشدن برای مدتهای طولانی در فضای مجازی و یا بازیهای رایانهای را تمایل نوجوان به گریختن از موقعیتی که توانایی حل و یا درک آن را نداشته و یا برای وی قابلتحمل نیست، بیان کرد.
وی در پایان راهکارهایی را به مربیان و کارشناسان کانون پرورش فکری برای ایجاد انس و الفت با نوجوانان و ایجاد فضای امن که امکان انتقال تجربه در آن وجود داشته باشد، ارائه داد.
نشست «مهارت حل تعارض» روز شنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۳ از ساعت ۸ تا ۱۲ از طریق وبینار در فضای اسکایروم برگزار شد./ فارس
ارسال دیدگاه