در طول تاریخ هنر موسیقی به مثابه میراث و هویت فرهنگی هر جامعه ای، نه صرفا به عنوان یک بخش هنری بلکه به موجب میزان توجه سیاسی اجتماعی حاکمیت به این مقوله، منشا اثر در آن جامعه در بسیاری از موارد از جمله کنش های سیاسی اجتماعی نوجوانان و جوانان و بازآفرینی های هنری بوده است.
یکی از کنش های اجتماعی موسیقی تحت پدیده ی موسیقی خیابانی بروز و ظهور یافت که در طول حیات کلاسیک و مدرن خود ، به سبب نیاز احساسی ـ اجتماعی و سیاسی جوامع و رسالت خود در انتقال پیام با زبان هنر به مردم، دستخوش تغییرات مختلف اعم از بعد محتوا، متن و قالب از دوره ی نقالی و معرکه گیری تا ظهور گونه های نوین گردید.
ایجاد صندوق بیماریهای خاص و صعب العلاج از مهمترین گامهای دولت آیت الله رئیسی رییس جمهور شهید برای فقرزدایی و کاهش بار هزینه سلامت از سبد خانوارها بود که در دو سال گذشته موفق شد بیش از ۲ میلیون بیمار را شناسایی و تحت پوشش قرار دهد و به عنوان میراث ماندگار او همواره ارائه خدمت خواهد کرد.
01 خرداد 1403
درباره ی لزوم مداخله مددکاران اجتماعی در بحران ناشی از فقدان ناگهانی دولتمردان
در طی قرارگیری جامعه در شرایط بحرانی ناشی از فقدان و از دست رفتن رجال و شخصیت های سیاسی مهم یک کشور علاوه بر بیم ناشی از به خطر افتادن امنیت و تمامیت مرزی یک کشور، نگرانی های برآمده از امکان ایجاد چند قطبی شدن جامعه، به مخاطره افتادن چرخه اقتصادی، معلق ماندن پروژه های مهم عمرانی، فرهنگی و اقتصادی، دلواپسی بابت سرنوشت امورات منتسب به شخصیت مذکور، تغییر چهره و برنامه های استراتژیک کشور و .. ، همگی از جمله دغدغه هایی هستند که آحاد مردم با آن دست و پنجه نرم کرده و تا مادامی که کنترل و مدیریت بحران با رویکرد حمایت اجتماعی شکل نگیرد نمی توان داعیه فائق آمدن بر این بحران را داشت.
نشست تخصصی اولویتدهی به کودکان در حمایتهای اجتماعی؛ ایده، سیاستگذاری و اجرا در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد. این نشست توسط مرکز توانمندسازی حاکمیت و جامعه جهاد دانشگاهی و به سفارش مرجع ملی حقوق کودک به موضوع حمایت اجتماعی حساس به کودک پرداخت. فاطمه قاسمیپور، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، محمود علیگو، مدیر کل مرجع ملی حقوق کودک، احمد میدری، مدیر اندیشکده مقابله با فقر و نابرابری و محسن کرمانی، سرپرست دفتر آسیبهای اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در این نشست به بیان نظرات خود پرداختند.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند با اشاره به درآمد۳۰میلیون تومانی ماهانه مافیای زباله از هر زبالهگرد گفت:۶۰ تا ۷۰ درصد زباله گردی در شهر تهران کاهش پیدا کرده است.
بر اساس اعلام اداره کل بازرسی وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی طی سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ نرخ آسیبهای شغلی ۹.۵ درصد و نرخ حوادث منجر به فوت ۷.۵ درصد کاهش داشته و بیش از ۱۵۵ هزار فقره بازرسی از کارگاههای پرخطر در دولت سیزدهم انجام گرفته است.
22 اردیبهشت 1403
درباره ی لزوم تغییر رویکرد کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی در جامعه
اگر بخواهیم به بررسی علل و عوامل احتمالی بروز کجروی های اجتماعی در ایران بپردازیم به طور کلی عوامل معطوف به شرایط فردی، شخصیتی، محیطی، اجتماعی و اقتصادی با نیم نگاهی به آمایش سرزمینی نقش بسزایی در اینخصوص ایفا می نمایند؛ اما براستی روش های کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی که تاکنون جهت مدیریت آسیب ها و بهنجار سازی اجتماعی بر اساس کنترل اجتماعی صورت پذیرفته تا چه میزان در این باره بازدارنده بوده و توانسته اقدامات پیشگیرانه، مداخله ای و بازتوانی را به نمایش بگذارد؟؟